مرامنامه ائتلاف آیین شهریاری
با شعار: آیین شهریاری؛ یاور شهرهای ایرانی
به نام خداوند جان و خرد
۱ـ این ائتلاف تشکلی است که شامل اشخاص حقیقی با برنامهریزی منسجم برای راهبری فرهنگی و مدیریت اجرایی کشور بر پایه آیین شهریاری فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی از دیرباز تا کنون در فروردین ماه سال ۱۴۰۰ خورشیدی راهاندازی شده است که در چهارچوب قوانین و مقررات داخلی ایران در سطح ملی و فراملی فعالیت میکند.
۲ـ این تشکل در برنامههای فرهنگی، هنری، ادبی و سیاسی به ویژه فعالیتهای انتخاباتی با حضور کنشگران دارای تجربه و علاقهمند در راستای نیازهای مردمی در زمینههای گوناگون اجتماعی در چهارچوب قانون اساسی ایران فعالیت دارد.
۳ـ اعضای داوطلب واجد شرایطی که مراحل عضویت را گذرانده و با پذیرش مرامنامه این تشکل دارای تعهدهای اخلاقی و قانونی هستند.
۴ـ اعضای هیأت مؤسس، شورای مرکزی، دبیرکل، بازرسان و مدیران
این تشکل طبق این مرامنامه برگزیده و فعالیت میکنند.
۵ – نمایندگیهای این تشکل باید دارای مجمع عمومی، شورای مرکزی، دبیر و بازرسان و مدیر نمایندگی باشد که برپایه همین مرامنامه جزو ارکان این تشکل به شمار میآیند.
۶ ـ هیأت مؤسس: شامل اشخاص حقیقی که امور مربوط به تأسیس را پیگیری نموده و برای دریافت مجوز تأسیس و پروانه فعالیت با حضور نامزدهای انتخاباتی اقدام مینمایند.
۷ـ مجمع عمومی: بالاترین رکن تشکل است که با حضور هیات موسس و شورای مرکزی تشکیل میشود.
۸ـ شورای مرکزی: شامل افراد برگزیده مجمع عمومی است که طبق مرامنامه تشکل به نمایندگی از مجمع، راهبری، هدایت و تحقق هدفهای تشکل را بر عهده دارند.
۹ـ رییس و دبیرکل: عالیترین مقام اجرایی تشکل هستند که برگزیده مجمع عمومی یا شورای مرکزی برپایه مرامنامه است؛ سایر اعضای شورای مرکزی به مراتب زیر مجموعه برگزیده میشوند.
۱۰ـ بازرسان: اشخاص آشنا به امور بازرسی هستند که برای نظارت بر عملکرد شورای مرکزی، رییس، دبیرکل و سایر ارکان تشکل از سوی مجمع عمومی برگزیده میشوند.
۱۱ـ مرامنامه: سند مصوب مجمع عمومی است که بیانکننده راهبرد، آرمانها، اندیشهها و مبانی عقیدتی و خط و مشیهای نیل به هدفهای تشکل است.
۱۲ـ اساسنامه: سند مصوب مجمع عمومی است که مشخص کننده ساختار تشکیلاتی و ارکان و حدود وظایف و اختیارات، نحوه تعیین و تغییر اعضاء، شرایط تغییر و ویرایش مرامنامه و اساسنامه، مبنای اعتبار اسناد اداری و مالی، تعیین منابع مالی، نحوه انحلال یا گسترش تشکل و سایر موارد در زمینههای فعالیت تشکل است.
۱۳ـ کمیسیون تشکل باید با حضور اکثریت شورای مرکزی و بازرسان برگزار شود.
۱۴ـ مجوز موقتی است که برای تحصیل شرایط لازم برای صدور پروانه فعالیت نهایی باید اقدام شود.
۱۵ـ پروانه فعالیت نهایی: مجوزی است که به موجب آن تشکل اجازه دارد تا برپایه مرامنامه و اساسنامه و در چهارچوب قوانین و مقررات داخلی ایران فعالیت کند.
۱۶ـ دبیرخانه کمیسیون: تشکل زیر نظر کمیسیون انجام وظیفه میکند.
تبصره ـ اعضای اقلیتهای دینی برپایه اصل سیزدهم قانون اساسی، تشکیلاتی مرکب از اعضای داوطلب همان اقلیت دینی هستند که هدف آنها حل مشکلها و بررسی مسائل دینی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی ویژه آن اقلیت است.
۱۷- مرامنامه تشکل متضمن مطالب زیر است:
الفـ جهانبینی، مبانی فرهنگی، فکری و عقیدتی و سیاسی در چهارچوب موازین ایرانی اسلامی؛
ب- هدفها و راهبردهای کلان و سیاستها و برنامهها در راستای رسیدن به هدفهای تعیینشده؛
پ ـ رویکردهای کلی به مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اجرایی و حقوقی مردم؛
۱۸- اختیارها و مسؤولیتهای هر رکن به تفکیک و نحوه تعیین و عزل شورای مرکزی، رییس، دبیرکل و سایر ارکان به استثنای مجمع عمومی است.
۱۹ـ نحوه تصویب مرامنامه و اساسنامه و تغییر و ویرایش آنها و نحوه تصویب آییننامههای اجرایی، مالی و دستورالعملها به عهده شورای مرکزی است.
۲۰ـ نحوه تأمین منابع مالی بر پایه تصمیمهای شورای مرکزی انجام میشود.
۲۱ـ نحوه عضوگیری و شرایط کلی عضویت برپایه تصمیمگیری شورای مرکزی انجام میپذیرد.
۲۲ـ نحوه انحلال و تعیین تکلیف داراییها پس از انحلال به عهده شورای مرکزی و با امضای ۱۵ تن از اعضا انجام میشود.
۲۳ـ نام این تشکل با رعایت شروط اصل بیست و ششم قانون اساسی برگزیده شده است.
۲۴- این تشکل صراحتاً التزام خود را نسبت به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه اعلام میدارد.
۲۵ـ شرایط ثبت نام و عضو شورای مرکزی و دیگر ارکان تشکل باید بر پایه اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و داشتن تابعیت ایرانی، عدم سوء پیشینه کیفری مؤثر و داشتن سن حداقل ۲۵ سال تمام و سایر اعضای زیرمجموعه داشتن سن حداقل ۱۸ سال تمام باشد.
۲۶ـ اشخاص اعضای تشکل از حق تأسیس تشکل یا مانند آن محروم اند مگر این که تشکل را ترک کرده باشند.
۲۷ـ اعضای شورای مرکزی و کمیسیون برای مدت ۲ سال برگزیده میشوند و تا معرفی اعضای جدید به کار خود ادامه میدهند.
۲۸ـ نشستهای کمیسیون با حضور ۵ نفر از اعضاء رسمیت مییابد و تصمیمات آن با رأی حداقل ۴ نفر از اعضاء معتبر است.
۲۹ـ دایر نمودن شعبهها و دفترها در استانها و شهرستانها با برگزاری کمیسیون و رای گیری و با امضای حداقل ۴ تن از اعضای شورای مرکزی انجام میشود.
۳۰ـ تأسیس هر گونه دفتر ویا شعبه خارج از تصمیمهای شورای مرکزی ممنوع است.
۳۱ـ انتشار روزنامه، نشریه و تأسیس پایگاه اطلاع رسانی در فضای مجازی بدون هماهنگی با شورای مرکزی ممنوع است.
۳۲ـ برگزاری راهپیماییها و تشکیل اجتماعهای حضوری و یا مجازی بدون هماهنگی با شورای مرکزی ممنوع است.
۳۳ـ اعضاء موظف اند حداقل ۷۲ ساعت پیش از برگزاری اجتماعها و راهپیماییها و نشستهای حضوری و مجازی مراتب را به اطلاع مسؤولان ذیربط برسانند.
۳۴ـ منابع مالی تشکل باید از طریق قانونی و مشروع تأمین و هزینه شود و کلیه درآمدها و منابع آن و مصارف و هزینههای تشکل باید در دفتر مشخص شده ثبت شود.
۳۵ـ عدم ثبت درآمدها و منابع تأمین آن و هزینهها، همچنین عدم ارائه دفاتر مالی به کمیسیون تشکل و عدم مطابقت درآمدها و هزینهها با قوانین و مقررات این تشکل حسب مورد و به تناسب، موجب اعمال مفاد قانون اساسی کشور است.
۳۶ـ حق عضویت اعضاء را شورای مرکزی تصمیم میگیرد.
۳۷ـ کمکها و هدایای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی عضو ویا غیر عضو باید بر پایه هدفهای تشکل و با آگاهی شورای مرکزی انجام پذیرد.
۳۸- ارتکاب اعمال زیر پس از تشخیص توسط مراجع ذیصلاح، حسب مورد افزون بر مجازاتهای قانونی، طبق قانون با آنها برخورد میشود:
الف- نقض مبانی دین مبین اسلام و تبلیغ و فعالیت علیه موازین اسلامی و فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی؛
ب- اقدام علیه امنیت ملی و وحدت ملی از جمله هر نوع ارتباط، مبادله اطلاعات و تبانی با سفارتخانهها، نمایندگیها، ارگانهای دولتی و احزاب کشورهای خارجی در هر سطح و به هر صورت که مخل آزادی، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی، منافع ملی و مصالح ایران و نظم عمومی باشد و نیز هر گونه اقدام به عملیات خرابکارانه و براندازانه و حمایت از گروههای تروریستی، دریافت هر گونه کمک مالی و تدارکاتی از اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی و دولتهای بیگانه و سازمانهای بینالمللی و تلاش برای ایجاد و تشدید اختلاف میان صفوف ملت با استفاده از زمینههای متنوع فرهنگی و مذهبی و نژادی موجود در کشور ایران و نیز دعوت به انجام اقدامهای یاد شده یا حضور در راهپیماییهای غیرقانونی؛
۳۹ـ اعضاء مکلف اند ارتباطات خود با سفارتخانهها، نمایندگی ارگانهای دولتی و احزاب و اشخاص کشورهای خارجی را به آگاهی شورای مرکزی برسانند.
۴۰ـ اعمال خلاف قانون اساسی و نقض حقوق مردم از جمله ایراد تهمت، افتراء، شایعهپراکنی، آموزش و ترویج خشونت و بیفرهنگی
تخطی از مرامنامه و اساسنامه این تشکل به شمار میرود.
Wednesday, 9 October , 2024